Dag 1 Individuel ankomst til Alba

Velkommen til trøffel-metropolen Alba. Denne middelalderby er kendt for sine mange paladser og tårne og er bestemt værd at slentre rundt i. Det er også i Alba, Nutella blev født og den store Ferrero-fabrik har sit eget hjørne af byen.

Dag 2 Vandring fra Alba til Treiso

Turens første vandredag bringer jer fra Alba og langs floden Tanaro til landsbyen Barbaresco, der er den første vinmetropol på jeres vandretur. I Barbaresco drejer alt sig om kvalitetsvin. Vi foreslår, at I prøvesmager et glas fra Barolo’s lillebror i Enoteca Regionale, der er placeret i den ombyggede kirke San Donato. Ruten fører jer gennem det karakteristiske landskab for Langhe-området, langs store vinmarker og videre ind i maleriske Neive. I overnatter i Treiso, beliggende i midten af Langa del Barbaresco. Denne landsby har været populær som feriedestiantion siden romertiden.

Vandretid Ca. 4½ timer
Dag 3 Vandring fra Treiso til Cravanzana

På vej til den lille landsby Canta vandrer I langs Rocche di Sette Fratelli - en dyb kløft - der smukt smyger sig mellem vuggende vinmarker. Derpå vandrer I mod San Bovo, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt og endelig når I blomsterlandsbyen Castino, der ligger flot placeret på en bakketop mellem floddalene Bormida og Belbo. I middelalderen var landsbyen et velhavende omdrejningspunkt med tre klostre og i dag kan I beundre regionens første trøffellund for turister. Ruten fører jer langs en mindre bakkehøjderyg mellem kastanje- og hasselnøddetræer ned til Cravanzana.

Vandretid Ca. 5 timer
Dag 4 Vandring fra Cravanzana til Bossolasco

Fra hasselnøddelundene leder ruten jer gennem det let kuperede terræn, op gennem den øvre del af Belbofloddalen og via Feisoglio til Niella Belbo. Den arkitektoniske stil i denne middelalderlige landsby blev formet af Napoleons fremmarch - derfor tilnavnet ”dei francesci”. Efter et bakkedrag med fantastisk udsigt til søvnige små landsbyer og gamle ruiner, når I San Benedetto og den nærliggende sø. En kort transfer tager jer ud til den velkendte blomsterlandsby Bossolasco.

Vandretid Ca. 4½ timer
Dag 5 Vandring fra Bossolasco til middelalderlandsbyen Sinio

Efter en kort transfer kan I nyde en god udsigt over det imponerende landskab i Nonstal-dalen. Vandringen bringer jer ind på en lille del af Jakobsvejen, der længere mod sydvest også er kendt som Caminoen. Denne vil bringe jer gennem frugtplantager og op til højsletten Paganella. Stien snor sig gennem tæt bevoksning til Cavedago med den berømte tripelbuede bro. Senere når I til landsbyen Molveno, som ligger ved foden af Brenta-Dolomitterne - en smuk bjergkæde, der ligger afskåret fra resten af Dolomitterne -, og den smukke bjergsø med det turkise vand. Her overnatter I.

Vandretid Ca. 5½ timer
Dag 6 Vandring fra Sinio til den berømte vinlandsby Barolo

Dagens vandring fører jer gennem lyse hasselnøddelunde og frodige skove til det nærmest magiske beliggende Monforte d'Alba. Det imponerende klokketårn og Scrampipalads kan ses på lang afstand. I det middelalderlige Monforte anbefaler vi en spadseretur gennem de små gyder og en snack i en de mange restauranter og vinbutikker. I fortsætter jeres vandring med en imponerende udsigt ind i dalen til Novello. På denne tur vandrer I til en af Piemontes mest berømte vinlandsbyer, Barolo, hvor en vinsmagning er inkluderet.

Vandretid Ca. 4½ timer
Dag 7 Vandring fra Barolo tilbage til Alba

I vandrer gennem nogle af de mest berømte vinmarker i verden, inden I fortsætter ad ruten til den idylliske landsby La Morra - også kendt som ”Langhebalkonnen” på grund af panoramaudsigten, der byder på skue over hele Baroloområdet. På en klar dag kan man endda se de begyndende alpetoppe og Monte Viso. I passerer slottene Verduno og Roddi, inden I atter er tilbage i Alba, hvor I har jeres sidste overnatning.

Vandretid Ca. 5 timer
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden er der ud-checkning og individuel hjemrejse.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. Ved ind-checkning på første hotel vil I modtage vandrebeskrivelser, kort og andet relevant materiale.

Hvis I er 4 personer eller derover, kan vi arrangere andre startdatoer end de nævnte. Afhængig af ledighed på hotellerne kan der tilkomme et tillægsgebyr for gruppen, afhængig af størrelse og årstid.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Hvis I vælger flyrejse inkluderet i prisen øverst på denne side, så er flyrejsen inkluderet i prisen. Vælger I ”Uden transport”, så er flyrejsen ikke inkluderet.
Hvis I bestiller turen inkl. flyrejse, er depositummet højere, da flyrejser betales med det samme. I kan se flyrejsetidspunkterne på bookingformularen.

Alle rejser kan bestilles uden transport.

HVIS I SELV ARRANGERER TRANSPORTEN
Der er følgende muligheder, når I flyver fra Danmark til Torino eller Milano

  • København til Torino (kan vælges her på siden)
  • København til Milano

Flyver du fra andre danske lufthavne vil der være en mellemlanding på din rejse og varierende rejsetid.

Vigtigt: Hvis du selv arrangerer transporten bør du vente med at bestille flyrejsen, til vi har bekræftet din rejse.

TRANSPORT FRA LUFTHAVNEN TIL ALBA
Fra Milano

Toget tager cirka 4½ time. Få overblik over den tur via dette link: Rome2Rio.
Det er også muligt at tilvælge transfer fra/til lufthavnen

Fra Torino
Tog eller bus tager cirka 1½ time. Få overblik over turen via dette link: Rome2Rio.
Det er også muligt at tilvælge transfer fra/til lufthavnen

HVIS I KØRER SELV
Kører I selv til Alba er det muligt at parkere ved hoteller for ca. 15€ pr. døgn. Det er ikke muligt at reservere plads.

VIGTIGT OMKRING FLYREJSEN

  • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
  • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
  • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Mad og drikke

Der er inkluderet morgenmad på turen.

Det er ikke muligt at tilkøbe aftensmad på forhånd, men det vil være muligt at købe lokalt på nogle af hotellerne og så er der på alle overnatningssteder fine restauranter inden for kort afstand, så man frit kan vælge efter hjerte og smag.

Overnatning

I Alba overnatter I på 4-stjernet hotel og på resten af turen overnatter I på fine turistklassehoteller og charmererende landsteder (agriturismo). Morgenmad er inkluderet på turen.
Nogle steder kan man komme ud for, at der opkræves en lille 'Tourist tax' - denne betales lokalt.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, og I bjergene kan der ske mange vejrændringer gennem dagen. For at give et overordnet billede af klimaet i Piemonte, ses Yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.