Pilgrimsrejse til Buddhas Fødested & Jungle Safari
Se billeder

Pilgrimsrejse til Buddhas Fødested & Jungle Safari

Grupperejse / Fællesrejse

Vi tilbringer de første dage af pilgrimsrejsen i Kathmandu Dalen, hvor vi udforsker Pharping og de mange hellige steder der findes her, blandt andet buddhistiske meditationshuler og templer. Vi bor på et smukt placeret tibetansk buddhistisk kloster i Pharping, og modtager dagligt sessioner inden for guidet meditation og buddhistisk filosofi. Herfra rejser vi sydpå til Buddhas fødested, Lumbini nær den indiske-nepalesiske grænse. Vi udforsker Lumbini for nogle dage og besøger stedet hvor Buddha blev født og andre hellige steder i området. Herfra kører vi 2-3 timer med jeep til et smukt placeret Tharu lodge nær Chitwan junglen. Her har vi mulighed for at tage ind de smukke omgivelser, svømme i poolen, tage et hvil, nyde de mange smukke og eksotiske fugle der lever her og gå ind i junglen med elefanter på safari. Hvis vi er heldige kan vi måske se rhinos, vilde hjorte og andre dyr i junglen. Vi rejser herefter retur til Kathmandu og bor de sidste dage af pilgrimsrejsen ved den smukke og hellige Boudha Stupa, samt besøger Swayambhu Stupaen.

jul
aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
Dag 1 Ankomst og ophold på et tibetansk buddhistisk kloster i Pharping, Kathmandudalen

Ved ankomst til Kathmandu vil du blive afhentet i Tribhuvan International Airport. Vi kører direkte ud til det tibetansk buddhistiske kloster i Pharping, i det sydvestlige hjørne af Kathmandu Dalen. Her vil der være tid til et hvil, gå en tur eller nyde det spektakulære udsyn ud over Katmandu Dalen. Om eftermiddagen vil der være introduktion til pilgrimsrejsen af en Himalayan Hermitage instruktør.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Dag 2 Ophold på det tibetansk buddhistiske kloster

Morgen meditation efterfulgt af morgenmad. Vi har vores session i introduktion til buddhistisk filosofi før frokost i klosterets meditations sal. Efter frokost vil der være tid til et hvil. Om eftermiddagen vandrer vi gennem rismarker ud til den hellige meditationshule, Asura hulen. Vi kan tilmed her se den ’selv manifesterede grøn Tara’ der kommer ud af klippen ved meditationshulen. Aftensmad og aften meditation. Vi overnatter på klosterets gæstehus.

Dag 3 Vi flyver til Lumbini

Fra morgenstunden flyver vi til Lumbini i Sydnepal, ved den nepalesiske-indiske grænse. Efter ankomst og frokost vil der være tid til at installere os på hotellet. Om eftermiddagen har vi en session i filosofi og en introduktion til Lumbini og Buddhas fødested. Aften meditation efter aftensmad.

Overnatning Tehus
Dag 4 Pilgrimsfærd til Buddhas Fødested, Lumbini

Morgen meditation efterfulgt af morgenmad. Vi spenderer dagen med at besøge Buddhas fødested og udforsker klostre fra de forskellige buddhistiske retninger som er placeret i området. Vi kommer rundt på cykel i Lumbini ligesom de lokale. Hvil efterfulgt af aftensmad. Aften meditation.

Dag 5 Vi rejser til Tharu-Lodgen nær Chitwan Junglen

Efter morgenmad rejser vi ca. mellem 2-3 timer med jeep til det smukke Tharu lodge. Efter frokost vil der være mulighed for at tage et hvil eller en dukkert i poolen. Eftermiddags gåtur i området. Aftensmad og aften meditation på lodgen.

Dag 6 Ophold ved Tharu-Lodgen

Morgen meditations praksis og diskussion. Midt på dagen vil der være mulighed for at tage et hvil eller en dukkert i den smukt placerede pool med et hav af eksotiske fugle omkring. Eftermiddags gåtur med elefanterne i junglen. Aftensmad og aften meditation.

Dag 7 Ophold på Tharu-Lodgen

Morgen meditations praksis. Midt på dagen i middagsheden vil der være mulighed for at tage et hvil eller en dukkert i poolen. Eftermiddags jungle gåtur med elefanterne og en ’sundowner’ mens vi ser elefanterne bade i den nærliggende flod. Aften meditation.

Dag 8 Vi vender retur til Kathmandu, overnatning i Boudha

Efter morgenmad rejser vi retur til Kathmandu med jeep som tager ca. 4-5 timer, afhængig af trafik. Vi spiser frokost, har tid til et hvil og lidt fritid indtil aftensmad i Boudha. Vi spiser aftensmad på en restaurant med udsyn til den smukke Boudha Stupa. Aften meditation.

Dag 9 Vi spenderer dagen i Boudha, eftermiddagen ved Swayambhu stupaen

Efter morgenmad går vi til Shechen Klosteret. Vi har en meditations session i Dilgo Khyentse Rinpoches meditationsværelse, en af de mest respekterede tibetansk buddhistiske mestre i vores tid. Efter frokost tager vi til Swayambhu Stupaen og vi vil da afrunde rejsen med hjemmelavet chai. Vi spiser aftensmad i Boudha.

Dag 10 Hjemrejse

Afgang fra Nepal. Vi tilbyder transport til lufthavnen.

Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
  • Flyrejse til Nepal
  • Visa til Nepal (25 USD for 15 dage / 30 USD for 30 dage)  
  • Personal rejseforsikring under pilgrimsrejsen
  • Alkohol i løbet af pilgrimsrejsen
  • Personlige drikkepenge til de lokale guides
  • Administrationsgebyr (145,-)  
Generelt om rejsen

Introduktion til Tibetansk Buddhistisk Filosofi & Meditations Praksis
Vi modtager dagligt introduktion til tibetansk buddhistisk filosofi og lærer om meditationspraksis. Desuden har vi tilrettelagt pilgrimsrejsen på en sådan måde, at vi praktiserer meditation morgen og aften og har mulighed for rigtig at blive bekendt med meditation i løbet af rejsen.   

Vi vil blive introduceret til fundamentet for Shamatha meditations praksis, et Sanskrit ord som betyder ’at hvile roligt’.

Når rejsen er ved sin afslutning, vil vi have gjort os bekendte med meditationspraksis og vi vil have mulighed for at bringe med os tilbage til vores liv hvad vi har lært af metoder undervejs på rejsen.

 

Grupperne     
Grupperne er minimum 5 deltagere, maksimum 15 deltagere.

 

Bemærk
Vær opmærksom på, at visum til Nepal let kan tilegnes ved ankomst til Kathmandu lufthavn, hvis man ikke allerede har fået det fra Danmark før afrejse. Vær desuden opmærksom på, at der vil være et ekstra gebyr for et enkeltværelse undervejs på rejsen.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

 

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Kathmandu.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

Vi vil som udgangspunkt nyde vegetarisk mad på rejsen. Mens vi er i Kathmandu Dalen vil vi nyde lækkert og varieret mad. Under vores ophold på nonneklosteret i Everest højlandet vil vi have mulighed for at prøve den gængse kost i det højere Himalaya, som er mere simpelt med i højere grad kartofler og nudelsuppe og færre grøntsager da vi er højere oppe. Det er i sig selv en oplevelse.   

Overnatninger

I løbet af de første dage kommer vi til at overnatte på et tibetansk buddhistisk kloster gæstehus i udkanten af Kathmandu Dalen. Her kan vi nyde gode værelser med karbad på værelset og varmt vand. Dernæst kommer vi til at bo på et lækkert ressort i Namo Buddha, samt et godt lodge når vi kommer til Everest højlandet. Vi opholder os tre nætter på et tibetansk buddhistisk nonnekloster gæstehus og her vil det være mere beskedent, med ’bucket shower’ – brusebad via varmt vand fra en spand. Men værelserne er smukt beliggende med udsigt ud over dalen neden for os.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Valuta og prisniveau

Den lokale valuta hedder rupee (NPR). I Kathmandu er der mange hæveautomater, hvor I kan hæve penge, samt vekselboder, hvor der kan veksles kontante dollars og euro. Det er også muligt at veksle eller hæve rupee på kreditkort i Namche Bazar, men vi anbefaler, at I hæver/veksler et passende beløb til trekkingturen, før I forlader Kathmandu. På de fleste tehuse tager de ikke mod anden valuta end rupee.

Drikkepenge

Der er tradition for at give drikkepenge i Nepal. På restauranter rundes der op med cirka 10% af regningen. Der er også tradition for at give drikkepenge til guider og bærere, og I skal regne med cirka 90-100 US dollars i drikkepenge. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellem vores nepalesiske team.

Visum til Nepal

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pasfoto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til turen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Everestregionen er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om formiddagen. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte lidt skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. I bjergene varierer temperaturen meget afhængig af højden og tidspunktet på døgnet. Midt på dagen kan det sagtens være lunt i selv stor højde med op til 20 grader i 4.500 -5.000 meters højde. Når solen går ned falder temperaturen drastisk, og det kan sagtens blive ned til minus 10°C om natten i samme højde.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND REJSE - VÆRDI 12.000kr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind 2 pladser på vores Surf, SUP & Yoga Retreat i Algarve i sommeren 2019.