Højdepunkter på turen

 • Hatha yoga (Yang yoga)
 • Yin yoga
 • Fokus på elementerne og meridianbaner
 • Åndedrætsøvelser
 • Mudra og banda (stillinger og kropslåse, der omfordeler energien)
 • Stilhed (mauna) periodisk samt en hel dag
 • Én til én sparring
Yogaretreat på eventyrlig borg i Atlasbjergene
Se billeder
E-mail

Yogaretreat på eventyrlig borg i Atlasbjergene

Grupperejse / Fællesrejse

Det er efterår i Danmark, men du er inviteret med på eventyr på Atlas Kasbah, en slotsagtig borg i bæredygtige berberomgivelser med ro og vild natur i Atlasbjergerne i Marokko. Skal du med?

Dette yogaretreat i Marokko foregår på luksus øko-borgen Atlas Kasbah. Atlas Kasbah er en sjælden perle og nøje udvalgt blandt mange gode muligheder!

Her lægger vi op til fordybelse, ro og ny selvforståelse, når vi via yogaen arbejder os igennem de 5 elementer og genfinder balancen.

Yoga med de 5 elementer understøttes perfekt af Atlas Kasbah, som har vundet flere internationale priser for økologi og bæredygtighed.

Atlas Kasbah tilbyder en spektakulær beliggenhed ved foden af Atlasbjergene i den ældgamle UNESCO Argan urskov og biosfære i sydlige Marokko. Her i favnen af moder jord finder vi rum til fordybelse, ro og frisk luft.

Maden, som understøtter vores praksis, er sund og nærende med grøntsager og urter fra stedets store økologiske have. Således befinder vi os langt fra storbyens larm – og alligevel kun 20 minutter fra by, strand og lufthavn med direkte fly til Danmark.

Vi er omgivet af Atlasbjergene og forstyrres kun af fuglekvidder og måske et æsel vrinsk – eller gede-mæ.

Vi bor på flotte store enkelt- eller dobbeltværelser eller suites i bedste 1001 nats stil. Stedet er gennemført bæredygtigt, med økologisk mad og rengøring og anvender solvarme og energi.

Vi praktiserer dagligt stilhed til efter morgenmad samt to hele dage i løbet af ugen. I stilletiden (som minimum) slukker vi også for alle elektroniske apparater, som hele ugen holdes på eget værelse, for at værne om den fælles ro.

Hver morgens yogaklasse slutter med en lille introduktion til dagens element og et spørgsmål til dig, du kan fordybe dig i i løbet af dagen. Husk notesbogen.

Her er det okay at være asocial. Der er lagt op til enetid, ro og fordybelse. Der er naturligvis også rum til fælleshygge – fx under middagen. Oplevelsen understøttes af stedets fantastiske beliggenhed, af nærende økologisk, grøn mad tilberedt med grøntsager og urter friskplukket fra haven.

Selvforkælelse
Trænger du til endnu mere selvforkælelse, kan du booke tid i hammen eller til massage på stedet. Dagene nyder vi ved poolen, med en god bog eller i stilhed i en af stedet mange hyggekroge eller på en vandretur på en af naturstierne i urskoven omkring borgen vi bor på.

Yoga og meditation foregår i Yogastudiet på stedet eller på den skønne overdækkede tagterrasse med udsigt over Atlasbjergene.

Bliver der for stille for dig, kan du snuppe en taxa ind til Agadir eller stranden (det tager 20 min) – eller tage på en af de mange spændende udflugter stedet kan arrangere.

dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
Dag 1 Ankomst til Agadir

Velkommen til Marokko. Ankomst og indkvartering. Velkomstcirkel evt. efterfulgt af lidt nænsom jordforbindelsesyoga eller meditation og marrokansk te-ceremoni.

Dagligt program (med forbehold for ændringer):

 • Kl. 8.00 – 10.00: Morgen Yang yoga og meditation, samt intro til dagens tema (i stilhed)
 • Kl. 10.00: Morgenmad (i stilhed)
 • Kl. 14:00: Frokost
 • Kl. 17:00 – 19:00: Aften Yin yoga og meditation
 • Kl. 19:15: Aftensmad

Desuden er der ekstra aftenmeditation en til to gange i løbet af ugen.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 2 Yoga og meditation

Vi arbejder med jordforbindelse og jordelementet i vores morgen Yang og aften Yin yoga og meditation.

Berber skønhedsaften for de som har lyst.

Mulighed for egne udflugter.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 3 Yoga og meditation

Vi arbejder med vandelementer i vores morgen Yang og aften Yin yoga og meditation.

Mulighed for egne udflugter.

Healende aftenmeditation.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 4 Yoga og meditation

Vi arbejder med ildelementet i vores morgen Yang yoga og aften Yin yoga og meditation. Fordybelse. Vi oplever dagen i stilhed.

Hammam'en er åben.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 5 Yoga

Vi arbejder med luftelementet i vores morgen Yang og aften Yin yoga. Fordybelse. Intro til astronomi og planetkig. Vi indleder stilheden.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 6 Yoga

Vi arbejder med rum/træelementet i vores morgen Yang og aften Yin yoga. Vi oplever dagen i stilhed.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 7 Yoga

Vi lander på begge fødder igen og vender retur til jordelementet i vores morgen Yin yoga og aften Yang yoga. Vi afslutter stilheden efter fælles morgenmad og forbereder os på at vende tilbage til civilisationen.

Mulighed for egne udflugter.

Fælles afslutning efter middag.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 8 Hjemrejse

Efter en oplevelsesrig rejse i eventyrlige Marokko er det blevet tid for hjemrejse. Transfer til lufthavnen.

Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
Generelt om rejsen

Dette er en grupperejse med dansk yogalærer/rejseleder. Der er i alt 10 værelser på resortet.

Rejsen er alkoholfri.

Transport / flyrejse

Flyrejsen er inkluderet i prisen for denne rejse. På bookingformularen, kan du se rejsetidspunkterne.

Læs dette: Vigtigt omkring flyrejsen!

 • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
 • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
 • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Yogaen på rejsen

Yogaen er Hatha yoga  (Yang yoga), blid yoga samt Yin yoga og blid Yin yoga bygget op omkring de 5 elementer. Vi starter i jordelementet og bevæger os videre igennem alle 5 elementer (jord, vand, ild, luft og træ/ånd) med vores mere dynamiske morgen yoga og vores dybe aften Yin yoga.

Vi arbejder os gennem alle elementer og udforsker kvaliteterne ved hvert element, og hvorledes vi selv responderer på det. Hver morgens yogasession ender med en lille introduktion til dagens element og et spørgsmål, man kan gå i dybden med på egen hånd med refleksion på en gåtur, ved at skrive i sin notesbog eller lignende.

Ved at arbejde os gennem elementerne, får vi mulighed for at give slip på spændinger og blokeringer og opnå ny eller mere balance. Det anbefales, at du har lidt kendskab til yoga inden du deltager på denne tur.

Én til én tid
I løbet af retreatet får du 20 min. individuel sparring med underviseren. Du kan bruge tiden til at drøfte og få input til din proces, gå i dybden med spørgsmål om specifikke stillinger eller lignende.

Du vil møde

 • Hatha yoga (Yang yoga)
 • Yin yoga
 • Fokus på elementerne og meridianbaner
 • Åndedrætsøvelser
 • Mudra og banda (stillinger og kropslåse, der omfordeler energien)
 • Stilhed (mauna) periodisk og en eller flere hele dage afhængigt af gruppens dynamik
 • Én til én sparring
Mad og drikke

Prisen inkluderer fuld pension (morgenmad, frokost og aftensmad). Maden vil være vegetarisk. Der er vand og te ad libitum hele ugen.

Øvrige aktiviteter

Spa behandlinger, guidet vandring i Atlasbjergene, strandtur, lertøjskursus, madlavningskursus, æselridning, Berber skønhedsaften, Marokkansk te ceremoni m.m. kan arrangeres på egen hånd eller i gruppen alt efter stemningen.

Stedet kan også arrangere andre hel- eller halvdagsudflugter mv.

Visum til Marokko

Danske statsborgere behøver ikke visum til Marokko.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området kommer her en oversigt. Data er fra yr.no.

Se også disse rejser