Højdepunkter på turen

 • Hatha yoga (Yang yoga)
 • Yin yoga
 • Fokus på elementerne og meridianbaner
 • Åndedrætsøvelser
 • Mudra og banda (stillinger og kropslåse, der omfordeler energien)
 • Stilhed (mauna) periodisk samt en hel dag
 • Én til én sparring
Yin yoga og healing i 1001 nats omgivelser, Marokko
Se billeder

Yin yoga og healing i 1001 nats omgivelser, Marokko

Grupperejse / Fællesrejse

På dette retreat er der lagt op til fordybelse, forløsning og nye indsigter. Til vores daglige undervisning dykker vi ind i Yin yoga land og dyb healing. Processen understøttes af Atlas Kasbah, et øko-slot eller måske nærmere en slotsagtig luksus-borg i eventyrlige 1001 nats omgivelser. Her kan vi læne os tilbage, blive forkælet og nyde processen.

Stedet er en sjælden perle nøje udvalgt til formålet. Stedet, der har vundet flere internationale priser, har skønne udendørs og indendørs yogafaciliter, en dejlig pool, hammam (spaområde) og har i øvrigt international førertrøje i bæredygtighed og miljøhensyn. Maden er nærende og understøtter processen. 

Rejsen ledes af Helene Lysekilde, vores erfarne yogalærer og terapeut, der vil tage imod dig med omsorg og kærlighed, så du kan være helt tryg i processen.

Yin yoga og healing understøttes perfekt af Atlas Kasbah, som har vundet flere internationale priser for økologi og bæredygtighed.
Beliggenheden er det sydlige Marokko ved foden af Atlasbjergene i den ældgamle UNESCO Argan urskov og biosfære. Vi bliver således favnet af moder jord, som giver os plads til fordybelse og ro med masser af frisk luft.

Maden (fuldpension) er vegetarisk og tilberedes af lokale råvarer med grøntsager og urter fra stedets store økologiske have. Vi befinder os langt fra storbyens larm – og alligevel er der kun ca. 20 minutter til by, strand og lufthavn med direkte fly til Danmark.

Vi bor på flotte store enkelt- eller dobbeltværelser eller suites i bedste 1001 nats stil. Stedet er gennemført bæredygtigt, med økologisk mad og rengøring og anvender solvarme og -energi.

Healing for krop, sind og ånd
Den overordnede ramme for rejsen er healing. En proces, som understøttes af vores dybe Yin yoga praksis og øvrige healing: healing-meditation, healende mantra, healing via hypnose mv.

Hver dag har et tema, som healingen er bygget op om, fx:

 • Jordforbindelse
 • At stråle fra hjertet
 • Energicentre - Chakra (se mange flere detaljer under ”Yin yoga, healing og fordybelse”)

Vi praktiserer stilhed ved vores morgen yoga praksis til efter morgenmaden samt en enkelt aften som led i vores healingproces.

Morgenens yogaklasse slutter med en lille introduktion til dagens tema og et spørgsmål til dig, du kan fordybe dig i senere i løbet af dagen, hvis du har lyst. Eftermiddagens klasse eller workshop vil være en kombination af Yin yoga og healing-øvelser i tråd med dagens tema.  

Vores Yin yoga og workshops foregår i yogasalen på stedet eller på den skønne overdækkede tagterrasse med udsigt over bjergene.

Selvforkælelse for krop, sind og ånd
Trænger du til endnu mere selvforkælelse, kan du booke tid i hammen eller til massage på stedet. Dagene nyder vi ved poolen, med en god bog eller i stilhed i en af stedets mange hyggekroge eller på en vandretur på en af naturstierne i urskoven omkring borgen, vi bor på.

Her er der både plads til at trække sig og at gå ind i din egen proces – ligesom der er rum til fællesskab og oplevelser i lige præcis det omfang, der passer til dig.

Bliver der for stille for dig, kan du snuppe en taxa ind til Agadir eller stranden (det tager 20 min) – eller tage på en af de mange spændende udflugter, stedet kan arrangere (vandretur med guide, strandtur, kreative kurser, madlavning og meget mere).

Rejser du alene, så kan du være helt tryg ved det – du er ikke alene. Vores erfaring er, at langt de fleste er solo-rejsende. Rejsen og transfer fra lufthavnen er inkluderet, og det samme er fuldpension inkl. te og vand.

Højdepunkter på turen

 • Healende Yin yoga
 • Healing med meditation, hypnose, mantra og visualisering
 • Fordybelse, fordøjelse, forløsning og stilhed
 • Selvudvikling og ny indsigt
 • Blive omfavnet af moder jord
 • Bo som en sultan eller sultaninde
jul
aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
Dag 1 Ankomst til Agadir

Velkommen til eventyrlige Marokko. Efter en kort køretur fra lufthavnen ankommer vi til Atlas Kasbah i favnen af moder jord omkranset af bjerge. Her har vi udsigt til at slappe af og nyde ugen med yoga, healing og fordybelse.

Efter indkvartering mødes vi i en velkomstcirkel, hvor Helene præsenterer ugen, vi har foran os. Hvis stemningen og energien er til det, laver vi evt. lidt nænsom yoga eller meditation.

Efter et nærende aftensmåltid byder vores gode værter os velkommen med en marokkansk te-ceremoni.

Det daglige program for den kommende uge ser sådan ud (med forbehold for ændringer):

 • Kl. 8.00 – 10.00: Morgen Yin yoga og meditation, samt intro til dagens tema (i stilhed)
 • Kl. 10.00: Morgenmad (i stilhed)
 • Kl. 14:00: Frokost
 • Kl. 17:00 – 19:00: Aften Yin yoga og healing workshop
 • Kl. 19:15: Aftensmad

Dertil kommer alt det ekstra. Se beskrivelsen de enkelte dage.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 2 Yoga og meditation

I dag arbejder vi med healing og jordforbindelse. Jordforbindelse handler om at hvile i sig selv og i livet. Vi frisætter energi omkring fx gammel uro og bekymringer og arbejder blandt andet med mave og milt-organerne. Dagen starter således med at skabe jordforbindelse via vores morgen Yin yoga og meditation.
Morgenens yogaklasse slutter med en lille introduktion til dagens element og et spørgsmål til dig, du kan forholde dig til i dag, hvis du har lyst.
Efter morgenmaden mødes vi til en dybere introduktion til kursets elementer (Yin yoga, healing, hypnose og meditation).

Efterfølgende er der mulighed for at nyde stedet ved poolen eller i en hyggekrog i skyggen.
Du kan også forbinde dig til moder jord på en vandretur i Atlasbjergene med guide. Det koster ca. 100 kr. pr person.

Efter frokost har vi igen tid til at slappe af og nyde stedet, indtil vi mødes til vores aften Yin yoga, healing og fordybelse, hvor vi smelter ind i stillingerne, slår rødder og healer med meditation, hypnose eller visualiseringsøvelser. 
Efter endnu et nærende aftensmåltid byder stedet dem, der har lyst, til Berber skønhedsaften, hvor de viser traditionelle skønhedsprodukter.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 3 Yoga og meditation

Efter en forhåbentlig god nattesøvn mødes vi til morgenens Yin yogaklasse. I dag arbejder vi med at slippe gammel frygt og at opnå dyb selvindsigt. Vi healer og udrenser bl.a. på blæren og nyreorganerne.
Efter morgenmaden er der igen mulighed for at nyde stedet ved poolen eller i en hyggekrog i skyggen. Du kan også tage på udflugt til stranden, byen eller på kamelryg mv. (se ”øvrige aktiviteter).
Eller måske er det i dag, du vil nyde et marokkansk hammamritual (ca. 80 kr.) eller en oliemassage (ca. 160 kr.)

Efter frokost har vi igen tid til at slappe af og nyde stedet, indtil vi mødes til vores aften Yin yoga med mere healing og fordybelse. Derefter endnu et nærende aftensmåltid på Atlas Kasbah.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 4 Yoga og meditation

En ting er vist: intet varer ved. I dag arbejder vi med temaet ”forandring”, og vores egen respons på dette. Morgenens Yinyogaklasse slutter med dagens spørgsmål, du kan fordybe dig i, hvis du har lyst.
Efter morgenmad har du igen mulighed for egne udflugter til stranden, byen, en kameltur mv. (se ”øvrige aktiviteter”).
Eller du kan nyde poolen og fordybe dig i din dagbog og tune ind på, hvilke oplevelser, forløsninger og indsigter, du har haft indtil videre.

Efter frokost er der mulighed for at blive endnu mere blød og mør med en tur i hamammen (eller måske endnu en massage?) – eller bare slappe af og nyde stedet, indtil vi mødes til vores aften Yin yoga med mere healing og fordybelse. Her går vi ind i en dyb lyd-healing meditation – og nyder effekten i stilhed resten af dagen. Efter aftensmaden kan du nyde aftenen og stilheden, eller måske har du brug for at gå ekstra tidligt i seng.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 5 Yoga og meditation

I dag forløser og healer vi på gammel vrede. Vrede er en følelse og energi, der kan bruges på mange måder – men hvis den sidder fast i kroppen som negativ energi, er det mindre hensigtsmæssigt. I vores morgen Yin praksis stimulerer vi nænsomt vredens organer, som er lever og galdeblære, hvilket kan føre til ny ro og klarhed. 

Efter morgenmad og frokost har du igen mulighed for egne udflugter (se ”øvrige aktiviteter”).
Eller du kan nyde poolen og fordybe dig på lige præcis den måde, du har mest lyst til.

Vi ses igen til vores aften Yin yoga med endnu mere healing og fordybelse. Her slipper vi gammel vrede eller anden negativ energi i krop og energifelt via visualisering og guidet hypnose.

Efter aftensmad har du måske lyst til at nyde aftenen med hygge, læsning eller noget helt andet?

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 6 Yoga og meditation

I dag vækker vi og healer på kroppens energicentre, chakra, via Yin yoga, tryk, pres, og meditativ opmærksomhed. Vi slutter morgenens Yinklasse med en lille intro til temaet.
Efter morgenmad og frokost har du mulighed for at nyde stedet, poolen, en gåtur eller en udflugt.
Vi ses igen til en dyb aften praksis med Yin yoga, healing og healende chakra meditation (yoga Nidra).

For de, der har lyst, tilbyder vores værter sidst på dagen en lille intro til astronomi samt mulighed for at kigge på planeter i stjernekikkert.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 7 Yoga og meditation

Som juvelen på vores arbejde tuner vi i dag ind på hjertet og hjertets længsel, så vi kan stråle og lyse fra hjerterne. I TCM (Traditionel Kinesisk Medicin) siger man: har kejseren det godt, så har hele resten af riget (dvs. dig med alt det, du indeholder) det godt.

Efter morgenmad og frokost er der mulighed for det, du har lyst til: måske at integrere og fordøje – eller til en sidste udflugt eller massage. 

Og så er det tid til vores sidste aftenklasse i denne om gang.  Vi laver en fælles afslutning og derefter en dyb healing og integration af alt det, vi tager med os.

Overnatning Atlas Kasbah
Dag 8 Hjemrejse

Efter en healende og oplevelsesrig rejse i eventyrlige Marokko er det blevet tid for os til hjemrejse. Transfer til lufthavnen.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)
Generelt om rejsen

Dette er en grupperejse med dansk yogalærer/rejseleder. Der er i alt 10 værelser på resortet.

Rejsen er alkoholfri.

Transport / flyrejse

Flyrejsen er inkluderet i prisen for denne rejse. På bookingformularen, kan du se rejsetidspunkterne.

Transport fra/til lufthavnen er inkluderet i prisen.

Læs dette: Vigtigt omkring flyrejsen!

 • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
 • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
 • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Yin yoga, healing og fordybelse

På kurset vil du møde Yin yoga, healing og fordybelse baseret på:

 • 5 elementer og Traditionel Kinesisk Medicin (TCM)
 • Yoga filosofi, tantra meditation (yoga Nidra), mantra meditation, og chakra fokus
 • Visualiseringer, hypnose og NLP-øvelser
 • Masser af omsorg og kærlighed, så du kan være helt tryg i processen
 • Rammer, der emmer af eventyr og selvforkælelse, så du bare kan slappe af og nyde processen

Vores healingproces er guidet af daglige temaer, som danner omdrejningspunkt for såvel Yin yoga, som øvrig healing og fordybelse. Forventede temaer (med forbehold for ændringer):

 • Jordforbindelse
 • Chakra – kroppens energicentre
 • Forandring
 • Fra frygt til dyb indsigt
 • Forløsning af vrede
 • At stråle fra hjertet / eller Hjertets længsel

 

Healende Yin yoga:
Vi bruger Yin-yogastillingerne og kroppen til at være i nuet. Yogastillingerne holdes længere end ellers i lange passive stræk, hvor vi lader tyngdekraften trække i og modtage kroppen. Det handler ikke om at komme ind i stillingerne eller opnå et bestemt resultat, men via stillingerne at komme ind i kroppen og dermed tilstede i nuet. Og så være med det, der er: Følelser, kropsfornemmelser, åndedræt osv. Fordi vi bliver længe i stillingerne, kan vi bedre nå at mærke, hvad der sker – og hvordan vi i øvrigt har det. Vi stimulerer myofacia (bindevæv og led) og meridianbaner (energibaner), hvilket samtidig er dybt forløsende. Kroppen husker, hvor vi har været (svigt, traumer, gamle følelser og lignende). Med vores dybe Yin yoga praksis guidet af dagens tema kan vi løsne op, slippe og heale. Yin yoga har også en dyb beroligende effekt på nervesystemet, og når vi er i ro, kan vi bedre heale og genopbygge.

4 timers daglig undervisning
Morgen Yin yoga og meditation ca. 2 timer, som afsluttes med intro til dagens tema.
Eftermiddag Yin yoga, healing og fordybelse ca. 2 timer, fordelt på ca. én times yoga og én times øvrig healing og fordybelse. Desuden er der andre aktiviteter, se dagsprogrammet.

Mad og drikke

Prisen inkluderer fuld pension (morgenmad, frokost og aftensmad). Maden vil være vegetarisk. Der er vand og te ad libitum hele ugen.

Denne rejse er alkoholfri.

Øvrige aktiviteter

Spa behandlinger, guidet vandring i Atlasbjergene, strandtur, lertøjskursus, madlavningskursus, æselridning, Berber skønhedsaften, Marokkansk te ceremoni m.m. kan arrangeres på egen hånd eller i gruppen alt efter stemningen.

Stedet kan også arrangere andre hel- eller halvdagsudflugter mv.

Visum til Marokko

Danske statsborgere behøver ikke visum til Marokko.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området kommer her en oversigt. Data er fra yr.no.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND REJSE - VÆRDI 12.000kr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind 2 pladser på vores Surf, SUP & Yoga Retreat i Algarve i sommeren 2019.