Yoga og vandreferie i de franske Pyrenæer
Se billeder

Yoga og vandreferie i de franske Pyrenæer

Grupperejse / Fællesrejse

BEMÆRK: Denne rejse er bekræftet!

Pyrenæerne har det hele! Vidunderlige variationer i landskabet, der er stejle bjerge, flade bjerge, rigt dyreliv, dejligt klima og udsøgt catalansk mad. Vi vil vise dig noget af den mangfoldighed naturparken Pyrenées Orientales byder på, og udnytte den fantastiske natur og storslåede udsigter til at lave yoga, meditere og vandre.

På denne rejse vil du, både blive udfordret og beriget. Kombinationen af yoga og vandring må siges at være ideel. Det hele kræver dit nærvær, alle sanser bliver vækket og naturen hjælper dig til at få en unik indsigt og udsigt. Vi rejser kun med små hold, maks. 10 deltagere, så der er masser af mulighed for at få individuel sparing og hjælp til udvikling af din yogapraksis. Vores vandringer er koncentreret til området omkring byen Nyer, hvor vi bor og begrænser dermed transporttiden.

Vi vandrer igennem slugter skabt af smeltevandet i istiden og nyder de åbne vidder med det lange kig og højt til himlen. Du kommer til at gå ad små smalle bjergstier, og der er steder, hvor du skal klatre over klippeblokke. Nogle dage tager vi yogamåtten med op i bjergene og finder en vidunderlig plet at dyrke yoga på, andre dage er vi i den smukke yogashala på slottet i Nyer. I det hele taget har vi sammensat et program der inspirerer både krop og sjæl, således at du kommer tilbage med fyldte batterier og forhåbentligt som den allerbedste udgave af dig selv.

Hør interview med Merethe og Helene

okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep

Bliv medlem af den særlige "Bering Yoga"-gruppe på facebook. Her får du besked om nye rejser, særlige tilbud og en masse andet.

Link til gruppen

Bemærk: du skal anmode om medlemskab, men alle bliver godkendt.

Lejligheder

Vi skal bo i byen Nyer. Byen ligger 70 km vest for Perpignan i departementet Pyrenees Orientales, i 721 meters højde. Byen har ca. 100 indbyggere, og lejlighederne ligger i to kampestenshuse på kirkepladsen med udsigt over floden Mantêt. I hvert hus findes toiletter og badefaciliteter samt vaskemaskine. Under opholdet har vi også adgang til "fælleshuset", hvor vi bl.a. spiser morgenmad og hvor du kan lave en kop te eller kaffe, når du har lyst. I floden er det muligt at bade, så husk dit badetøj. Der findes ingen købmand eller cafe i Nyer, men på slottet, som ligger midt i byen, er det muligt at sidde på deres store terrasse og nyde enten et glas vin eller en kold øl. Nærmeste wifi som er gratis, er i baren i byen Olette, som ligger ca. 3 km. fra Nyer.

Dag 1 Ankomst til Nyer

Vi mødes i Barcelona lufthavn kl. 15 (når alle er ankommet) og kører i lejede biler (er inkluderet) til Nyer i nationalparken Pyrenées Orientales. Det tager 2-3 timer med et stop undervejs. Det er en meget smuk tur, hvor vi passerer Mont Serrat massivet, der er kendt for den naturskabte Madonna inden vi kører ind i Pyrenæerne ved le tunnel de Cadí og videre til bjerglandsbyen Nyer, vores bestemmelsessted.

Ca. kl. 19.00 er det tid til yoga. Her strækker vi kroppen efter en lang dags rejse, får sindet til at falde til ro i de nye omgivelser og slutter af med meditation. Og så er det tid til middag på slottet.

Dag 2 Gorges de Nyer

Kl. 9.00 efter et let morgenmåltid laver vi yoga i den lille sal på slottet. Vi har især fokus på den effektive vejrtrækning til vandringen og hvordan vi passer bedst på vore ryg og ben. Efter yogaundervisningen spiser vi en let frokost, og begynder at gøre klar til dagens vandring.

Fire timers rolig middagsvandring til Gorges de Nyer, de spektakulære slugter nord for landsbyen, der er hjemsted for sjældne planter og sommerfugle. Der vil være indlagt periode med stillevandring/mindfull walking.

Dag 3 Jujols og tur i bjergene

En hel dags vandring i bjergbønders fodspor med start i Jujols. Jujols er optaget på listen over ”Frankrigs smukkeste landsbyer” og ligger i 980 meters højde med udsigt til bjerg-ikonet Canigou.

Vi medbringer på vandringen vores yogamåtter, og finder en skøn plet i bjergene, hvor vi kan lave dagens yogapraksis. Yoga i bjergene er en vidunderlig kombination – stilheden, skønheden, varmen og den friske luft. Dagens yogaprogram er planlagt således, at der er taget hensyn til et lidt ujævnt underlag samt hvad kroppen har brug for efter en lang vandring. Efter yogapraksissen er det tid til at slappe lidt af, og spise den medbragte frokost, inden vi vandrer videre. Der er fælles meditation inden middagen om aftenen.

Dag 4 Prades

Vi besøger provinshovedstaden, Prades, der er kendt for sit meget store marked, hvor lokale handlende og producenter udstiller deres varer. Du vil få tid til at nyde atmosfæren og snuse til udbud og kultur på egen hånd inden turen forsætter til Eus, som er et typisk eksempel på ”en hængende landsby” og den by i Frankrig med flest solskinstimer per år. Her spiser vi frokost og nyder udsigten over dalen og bjergene.

Efter hjemkomst er det tid til dagens yogaprogram. Yogaprogrammet har især fokus på åndedræt, nakke, skuldre, hofter og afspænding.

Dag 5 Prats Balaguer

En hel dags vandring i hyrdernes fodspor i det øde landskab over Prats Balaguer, med chance for at se gribbe, ørne og murmeldyr.

Også her medbringer vi yogamåtterne på vandringen, gør holdt i Vallée de l’Orris og laver bjergyoga. Igen er der bagefter mulighed for lidt afslapning og spise den medbragte frokost. Efter frokost vandrer vi videre.

Dag 6 Olette

Vi starter dagen med et let morgenmåltid efterfulgt af en lang yogapraksis med fokus på ryg, ben, hænder og fødder, efterfulgt af en lang afspænding/meditation. Frokosten spiser vi i fælleshuset, hvorefter vi tager på eftermiddagsvandring på ca. 4 timer, udturen er planlagt som stillevandring.

Vandring fra Olette til Evol, der er endnu en af ”Frankrigs smukkeste byer” med karakteristiske smalle ”gader” mellem husene og de sorte skiffertage.

Inden middagen på slottet er der tid til en fælles meditation i den lille sal.

Dag 7 Thues les Bains

En trekvart dags vandring fra Nyer til En. Den første del af turen praktiserer vi mindful walking. med det smukke kapel på plateauet. Her vil vi nyde udsigten ved Ferdinands egetræ og få luft under vingerne.

Yogamåtterne er med og inden frokost laver vi feriens sidste bjergyoga med Pyrenæernes smukkeste udsigt. Inden middagen på slottet, er der tid til en fællesmeditation i den lille sal.

Dag 8 Hjemrejse

Afrejse fra Nyer tidligt om morgenen.

Ret til ændringer i programmet forbeholdes og kan ændres på dagen i forhold til vejret, ligesom afgang fra Barcelona til Nyer og ankomst til Barcelona fra Nyer, er afhængig af valgte flyafgange.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
  • Flyrejse til Barcelona (kan tilvælges)
  • Rejseforsikring
  • Afbestillingsforsikring
  • Forplejning på ankomstdag (indtil middagen)
  • Lommepenge
  • Administrationsgebyr (145,-)
Generelt om rejsen

Rejseledere på turen er:

 

Merethe Svahn Hansen - Vandreguide
Erfaren vandreguide og frankofil med eget hus i landsbyen Nyer, hvor vi bor og har gennem 10 år lyttet til de lokale og grundigt udforsket området. Merethe er noget af en” bjergged” og leder hvert år flere vandreferier og adskillige urtevandringer for FOF og Dansk vandrelaug og kan ikke få nok af naturen, derfor er hun altid på jagt efter spiselige urter, bær og svampe. Du kan læse mere om Merethe på www.lamenagerie.dk eller kontakte hende for yderligere information.

 

Helene - Yogalærer
Helene er internationalt certificeret yogalærer med mere end 800 timers undervisning bag sig og har selv dyrket yoga siden 2006. Helene underviser fast flere forskellige steder i København samtidig med at hun løbende afholder workshops med forskellige temaer. Helene underviser blandt andet ved Københavns Yoga, Kræftens Bekæmpelse, FOF og i privat regi. Du kan læse mere om Helene på www.relaxyourmind.dk, og du er også velkommen til at kontakte hende for yderligere information vedrørende yogaundervisningen.

Transport / flyrejse

Bemærk: Du kan købe denne rejse med fly inkluderet, hvis du vælger dette øverst på siden.

Hvis du selv arrangerer flyrejsen
Du kan finde flyforbindelse fra Danmark til Barcelona flere forskellige steder. Vi anbefaler, at du prøver momondo.dk eller t2t.dk

Hvis I selv arrangerer flyrejsen, anbefaler vi, at I venter med at købe flyrejsen til vi har bekræftet landarrangementet.

Læs dette: Vigtigt omkring flyrejsen!

  • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
  • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
  • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Mad og drikke

Morgenmaden spiser vi sammen i lejlighedernes fælleskøkken. Morgenmaden består af hjemmebragt brød fra bageren i Olette, ost, skinke, yoghurt, musli, frisk frugt og grønsager. Frokosten tager vi med op i bjergene. Det kan enten være en sandwich fra baren i Olette eller salat lavet i slottets køkken. Hver aften går vi på slottet og spiser. Der bliver serveret en catalansk 3-retters menu med vin til. Er du vegetar, bedes du venligst gøre opmærksom på dette, så sørger vi for det.

Nyer

Nyer er en autenstisk fransk/catalansk bjerglandsby i de franske Pyrenæer, der kan føres tilbage til romertiden. Byen, der ligger i 721 meters højde i bunden af en dal og ved floden Mantêt er et smørhul, hvor man med få skridt virkelig er tæt på flora og fauna, derfor har kommunen selv etableret et frivilligt naturreservat, for at tilgodese netop deres unikke natur fx sjældne orkideer, flagermus og sommerfugle. Derudover er Nyer en del af den regionale nationalpark, Pyrenées Catalanes, der endnu er relativt ukendt for vandreturisme og derfor stadig har den autensitet, som vandreglade og naturelskere sætter så høj. Livet leves fredeligt i pagt med naturen og med plads til alle.

Sværhedsgrad

Dagsturene som er beskrevet I programmet er grad 2. Da I er på egen hånd, bestemmer I selv hvor langt I vil gå hver dag og I kan vende om når I har lyst. Læs mere om vores graderingssystem her.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.  

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området omkring Nyer. Oplysningerne er fra yr.no.

Nyhedsbrev

VIND REJSE - VÆRDI 12.000kr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind 2 pladser på vores Surf, SUP & Yoga Retreat i Algarve i sommeren 2019.