Yoga og vandreferie i de franske Pyrenæer
Se billeder

Yoga og vandreferie i de franske Pyrenæer

Dejlig yoga og fantastiske vandreture

BEMÆRK: Denne rejse forudsætter mindst otte deltagere før den bekræftes. Vi bekræfter turen senest to måneder inden afrejse.

Pyrenæerne har det hele!
Vidunderlige variationer i landskabet, stejle bjerge, flade bjerge, rigt dyreliv, dejligt klima og udsøgt catalansk mad. Vi vil vise dig noget af den mangfoldighed naturparken Pyrenées Orientales byder på, og udnytte den fantastiske natur og storslåede udsigter til at lave yoga, meditere og vandre.

På denne rejse vil du både blive udfordret og beriget. Kombinationen af yoga og vandring må siges at være den ideelle kombination. For at få det bedste resultat, er der brug for dit nærvær, så alle dine sanser kan blive vækket og naturen vil hjælpe dig til at få både en unik indsigt og udsigt. Vi rejser kun med små hold, maksimalt 10 deltagere, så der er masser af mulighed for at få individuel sparing og hjælp til udvikling af din yogapraksis. Vores vandringer er koncentreret til området omkring byen Nyer, hvor vi bor, og dermed begrænser vi transporttiden.
Vi vandrer igennem slugter skabt af smeltevandet i istiden og nyder de åbne vidder med det lange kig og højt til himlen. Du kommer til at gå ad små smalle bjergstier, og der er steder, hvor du skal klatre over klippeblokke. Nogle dage tager vi yogamåtten med op i bjergene, hvor vi har fundet vidunderlige steder at dyrke yoga - andre dage er vi i den smukke kampestens yogashala på slottet i Nyer. I det hele taget har vi sammensat et program der inspirerer både krop og sjæl, således at du kommer tilbage med fyldte batterier og forhåbentligt som den allerbedste udgave af dig selv.

 

Hør interview med Merethe og Helene

mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.

Bliv medlem af den særlige "Bering Yoga"-gruppe på facebook. Her får du besked om nye rejser, særlige tilbud og en masse andet.

Link til gruppen

Bemærk: du skal anmode om medlemskab, men alle bliver godkendt.

Lejligheder

Vi skal bo i byen Nyer. Byen ligger 70 km vest for Perpignan i departementet Pyrenees Orientales, i 721 meters højde. Byen har ca. 100 indbyggere, og lejlighederne ligger i to kampestenshuse på kirkepladsen med udsigt over floden Mantêt. I hvert hus findes toiletter og badefaciliteter samt vaskemaskine. Under opholdet har vi også adgang til “fælleshuset”, hvor vi bl.a. spiser morgenmad, og hvor du kan lave en kop te eller kaffe, når du har lyst. I floden er det muligt at bade, så husk dit badetøj. Der findes ingen købmand eller cafe i Nyer, men på slottet, som ligger midt i byen, er det muligt at sidde på deres store terrasse og nyde enten et glas vin eller en kold øl. Nærmeste wifi som er gratis, er i baren i byen Olette, som ligger ca. 3 km. fra Nyer.

Dag 1 Ankomst til Nyer
Yoga og vandring i Pyrenæerne

Flyafgange kan ændre sig, så endeligt tidspunkt for pickup i lufthavn kommer senere!

Vi mødes i Barcelona lufthavn og kører i lejede biler til Nyer i nationalparken Pyrenées Orientales. Det tager 2-3 timer med et stop undervejs. Det er en meget smuk tur, hvor vi passerer Mont Serrat massivet, der er kendt for den naturskabte Madonna, inden vi kører ind i Pyrenæerne ved le tunnel de Cadí og videre til bjerglandsbyen Nyer, vores bestemmelsessted. Om aftenen er der middag på slottet.

 

Dag 2 Gorges de Nyer
Yoga og vandring i Pyrenæerne

Efter morgenmaden er det tid til yoga i den lille kampestenssal ved slottet. Vi har især fokus på den effektive vejrtrækning til vandring og hvordan vi passer bedst på vore ryg og ben. Efter frokost er vi klar til dagens vandring. 4 timers rolig middagsvandring til Gorges de Nyer som er de spektakulære slugter nord for landsbyen, som er hjemsted for sjældne planter og sommerfugle. Der vil være indlagt perioder med stillevandring/mindfull walking. Besøg i Nyers fine kirke inden aftensmad på slottet.

Dag 3 Jujols og tur i bjergene
Yoga og vandring i Pyrenæerne

Efter morgenmaden tager vi på heldags-vandring i bjergbønders fodspor med start i byen Jujols. Jujols er optaget på listen over ”Frankrigs smukkeste landsbyer” og ligger i 980 meters højde med udsigt til bjerg-ikonet Canigou. Vi medbringer vores yogamåtter, og finder en skøn plet med udsigt, hvor vi kan lave dagens yogapraksis. Yoga og bjergvandring er en vidunderlig kombination – stilheden, skønheden, roen, solen og den friske luft. Efter yogapraksis holder vi siesta og spiser den medbragte frokost, inden vi vandrer videre. Om aftenen spiser vi middag på slottet.

Dag 4 Vandring til byen En og besøg i Ville Franche de Conflent
Vandring til byen En og besøg i Ville Franche de Conflent

En trekvart dags vandring fra Nyer op til den forladte landsby En, der byder på den skønneste udsigt over hele Têt-dalen. Vi tager et kig ind i kapellet, der er fra 1200-tallet og som har en overraskende historie, inden vi laver dagens bjergyoga. Efter yogapraksis spiser vi den medbragte frokost med den mest vidunderlige udsigt og vandrer så retur til Nyer. Om eftermiddagen tager vi på sightseeing i middelalderbyen Ville Franche de Conflent.  Aftensmad på slottet.

Dag 5 Vandring til en af Franskring smukkeste landsbyer
Yoga og vandring i Pyrenæerne

Efter en tidlig morgenmad tager vi på vandring på de øst- og vestvendte skråninger af den dal, vi bor i. Vi besøger en af ”Frankrigs smukkeste landsbyer”, Evol med dens karakteristiske smalle ”gader” og sorte skiffertage. Vi forsætter til Marians og derefter til Olette, hvor vi spiser frokost på den lokale bar. Sidst på eftermiddagen laver vi yoga i kampestenssalen ved slottet. Aftensmad på slottet.

Dag 6 Morgenvandring ved solopgang

Vi står meget tidligt op og vandrer i roligt tempo ad den gamle sti, der forbinder Nyer med to små autentiske landsbyerne på sydsiden af dalen, mens solen langsomt hæver sig op over bjergene. Vi ser solen stå op mens vi spiser lidt morgenmad i byen Souanyas. Yogamåtterne har vi med og tager os god tid til en meditation, før vi går videre ned til Olette, hvor vi køber ind til frokost inden vi vandrer tilbage til Nyer. Sidst på eftermiddagen har vi en lang yogapraksis i kampestenssalen på slottet. Aftensmad på slottet.

Dag 7 Prats Balaguer

En heldags-vandring i hyrdernes fodspor i det øde landskab over Prats Balaguer med gode chancer for at se gribbe, ørne og murmeldyr. Også her medbringer vi yogamåtterne på vandringen, gør holdt i Vallée de l’Orris og laver bjergyoga, spiser frokost og holder siesta, inden vi vandrer tilbage. Aftensmad på slottet.

Dag 8 Hjemrejse
Yoga og vandring i Pyrenæerne

Afrejse fra Nyer til Barcelona om morgenen – tidspunkt fastsættes, når flytider kendes. Afgang fra Barcelona til Nyer og ankomst til Barcelona fra Nyer, er afhængig af valgte flyafgange.

Sikkerhed i bjergene er meget vigtig for os og vejret i bjergene er uforudsigeligt, så derfor kan der opstå ændringer på programmet på dagen. Hvis vejret er for dårligt til vandring og bjergyoga, har vi altid muligheden for at lave yoga i yogashalaen på slottet.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
  • Flyrejse til Barcelona
  • Rejseforsikring
  • Afbestillingsforsikring
  • Forplejning på ankomstdag (indtil middagen)
  • Administrationsgebyr (145,-)
Generelt om rejsen

Rejseledere på turen er:

 

Merethe Svahn Hansen - Vandreguide
Erfaren vandreguide og frankofil med eget hus i landsbyen Nyer, hvor vi bor og har gennem 10 år lyttet til de lokale og grundigt udforsket området. Merethe er noget af en” bjergged” og leder hvert år flere vandreferier og adskillige urtevandringer for FOF og Dansk vandrelaug og kan ikke få nok af naturen, derfor er hun altid på jagt efter spiselige urter, bær og svampe. Du kan læse mere om Merethe på www.lamenagerie.dk eller kontakte hende for yderligere information.

 

Helene - Yogalærer
Helene er internationalt certificeret yogalærer med mere end 800 timers undervisning bag sig og har selv dyrket yoga siden 2006. Helene underviser fast flere forskellige steder i København samtidig med at hun løbende afholder workshops med forskellige temaer. Helene underviser blandt andet ved Københavns Yoga, Kræftens Bekæmpelse, FOF og i privat regi. Du kan læse mere om Helene på www.relaxyourmind.dk, og du er også velkommen til at kontakte hende for yderligere information vedrørende yogaundervisningen.

Transport / flyrejse

Flyrejsen er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan enten selv booke flyrejsen, eller du kan kontakte Bering Rejser for at få hjælp til dette. Når rejsen er endeligt bekræftet sender vi besked ud om, hvilken flyrejse vi anbefaler og hvad tid transferen fra/til lufthavnen vil foregå.

Læs: Sådan finder du lynhurtigt den bedste flyrejse

Hvis du selv arrangerer flyrejsen
Du kan finde flyforbindelse fra Danmark til Barcelona flere forskellige steder. Vi anbefaler, at du prøver momondo.dk eller t2t.dk

Hvis I selv arrangerer flyrejsen, anbefaler vi, at I venter med at købe flyrejsen til vi har bekræftet landarrangementet.

Mad og drikke

Morgenmaden spiser vi sammen i lejlighedernes fælleskøkken. Morgenmaden består af hjemmebragt brød fra bageren i Olette, ost, skinke, yoghurt, musli, frisk frugt og grønsager. Frokosten tager vi med op i bjergene. Det kan enten være en sandwich fra baren i Olette eller salat fra slottets køkken. Hver aften går vi på slottet og spiser. Der bliver serveret en catalansk 3-retters menu med vin til. Du kan selvfølgelig også få vegetarmad. Vi sørger for, at der bliver serveret sund og ernæringsrigtigt mad, for vi ved, af erfaring, at det kræver masser af energi at vandre i bjergene. Samtidig køber vi så vidt som mulig mad fra nærområdet, så vi støtter de lokale og mindsker transport af varer.

Mere om yogaen

Vi skifter imellem at lave yoga i bjergene og yoga i yogashalaen på slottet. Typisk vil det være af ca. 2 timers varighed, og praksissen vil normalt indeholde grounding, stående stillinger, siddende stillinger og liggende stillinger, afsluttende med meditation og afspænding. Vi skifter imellem hatha yoga, yin yoga, restorativ yoga, yogaterapi og meget andet, alt afhængig hvad der er brug for. Når vi laver yoga i bjergene, tager vi vores yogamåtter med. Derfor er det vigtigt at du har en yogamåtte med, som kan tåle at ligge på det naturlige underlag vi nu møder og at det er en yogamåtte som ikke er alt for tung. Yogaprogrammet er tilpasset, så både begyndere og let-øvede kan få noget ud af det.

Mere om vandreturene

For at kunne følge med og få mest muligt ud af turen, skal du kunne gå mindst 5 km i raskt tempo herhjemme på vej/grusstier og kunne klare trappen op til 2. sal uden pause og med vilje og lyst til at forsætte op til 5. sal. Vi går ikke hurtigt på denne tur, men det kommer til at gå op ad bakke, derfor er det vigtigt at du har en almindelig god kondition. Du får grundig vejledning i at bruge kroppen/åndedræt og evt. stave hensigtsmæssigt på vandringerne, så du undgår at slide på kroppen. Der vil være indlagt perioder med stillevandring på turene.

Nyer

Nyer er en autenstisk fransk/catalansk bjerglandsby i de franske Pyrenæer, der kan føres tilbage til romertiden. Byen, der ligger i 721 meters højde i bunden af en dal og ved floden Mantêt er et smørhul, hvor man med få skridt virkelig er tæt på flora og fauna, derfor har kommunen selv etableret et frivilligt naturreservat, for at tilgodese netop deres unikke natur fx sjældne orkideer, flagermus og sommerfugle. Derudover er Nyer en del af den regionale nationalpark, Pyrenées Catalanes, der endnu er relativt ukendt for vandreturisme og derfor stadig har den autensitet, som vandreglade og naturelskere sætter så høj. Livet leves fredeligt i pagt med naturen og med plads til alle.

Sværhedsgrad

Dagsturene som er beskrevet I programmet er grad 2. Da I er på egen hånd, bestemmer I selv hvor langt I vil gå hver dag og I kan vende om når I har lyst. Læs mere om vores graderingssystem her.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.  

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området omkring Nyer. Oplysningerne er fra yr.no.

Nyhedsbrev

VIND REJSEGAVEKORT PÅ 3.000,-

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind rejsegavekort.