Qigong og vandring i Pyrenæerne
Se billeder

Qigong og vandring i Pyrenæerne

Grupperejse / Fællesrejse

Pyrenæerne har det hele! Vidunderlige variationer i landskabet, der er stejle bjerge, flade bjerge, rigt dyreliv, dejligt klima og udsøgt catalansk mad. Vi vil vise dig noget af den mangfoldighed naturparken Pyrenées Orientales byder på, og udnytte den fantastiske natur og storslåede udsigter til at fordybe os i qigong og vandring.

På denne rejse vil du, både blive udfordret og beriget. Kombinationen af qigong og vandring gør oplevelserne mere intense. Det hele kræver dit nærvær, dine sanser bliver vækket og naturen hjælper dig til unik indsigt og udsigt. Jeg rejser kun med små hold, maks. 10 deltagere, så der er masser af mulighed for at få individuel sparing omkring qigong. Vores vandringer er koncentreret til området omkring byen Nyer, hvor vi bor, og begrænser dermed transporttiden.

Vi vandrer igennem slugter skabt af smeltevandet i istiden og nyder de åbne vidder med det lange kig og højt til himlen. Du kommer til at gå ad små smalle bjergstier, og der er steder, hvor du skal klatre over klippeblokke. Vi dyrker qigong undervejs i bjergene, men også i den smukke kampestenssal på slottet i Nyer. I det hele taget har jeg sammensat et program der inspirerer både krop og sjæl, således at du kommer tilbage med fyldte batterier og forhåbentligt som den allerbedste udgave af dig selv.

feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
jan
Yoga
Grupperejser

Bliv medlem af den særlige "Bering Yoga"-gruppe på facebook. Her får du besked om nye rejser, særlige tilbud og en masse andet.

Link til gruppen

Bemærk: du skal anmode om medlemskab, men alle bliver godkendt.

Lejligheder

Vi skal bo i byen Nyer. Byen ligger 70 km vest for Perpignan i departementet Pyrenees Orientales, i 721 meters højde. Byen har ca. 100 indbyggere, og lejlighederne ligger i to kampestenshuse på kirkepladsen med udsigt over floden Mantêt. I hvert hus findes toiletter og badefaciliteter samt vaskemaskine. Under opholdet har vi også adgang til "fælleshuset", hvor vi bl.a. spiser morgenmad og hvor du kan lave en kop te eller kaffe, når du har lyst. I floden er det muligt at bade, så husk dit badetøj. Der findes ingen købmand eller cafe i Nyer, men på slottet, som ligger midt i byen, er det muligt at sidde på deres store terrasse og nyde enten et glas vin eller en kold øl. Nærmeste wifi som er gratis, er i baren i byen Olette, som ligger ca. 3 km. fra Nyer.

Dag 1 Ankomst til Nyer

Vi finder os til rette og bagefter strækker vi vores kroppe ud efter rejsen med Qigong inden middagen.

Dag 2 Ned i gear

Vi går gennem vores landsby, Nyer, til Gorges de Nyer. Gorges de Nyer er spektakulære slugter øst for Nyer. Hjemsted for sjældne planter og sommerfugle. Turen udfordrer dit åndedræt på de korte stejle strækninger og giver dig en oplagt mulighed for at styrke udholdenhed og træne fokus. Der vil være indlagt periode med stillevandring/mindfull walking. Fokus på balance og vilje.

Distance 8KM
Højdemeter 300M
Dag 3 En hel dag i pagt med naturen - og med udsigt til Canigou

Afsted i bil til en hel dags vandring i bjergbønders fodspor med start i Jujols.

Jujols er optaget på listen over ”Frankrigs smukkeste landsbyer” og ligger i 980 meters højde med udsigt til bjerg-ikonet Ganigou. Vores vandring fører os over enge fulde af friske urter som timian, lavendel, røllike og meget mere. Lugtesans og balance er i fokus.

Distance 8,5KM
Højdemeter 500M
Dag 4 Prades - det lokale marked, verdens største barokalter og Eus

Afsted i bil til Prades, provinshovedstaden, der er kendt for sit meget store marked, hvor lokale handlende og producenter udstiller deres varer. Du vil få tid til at nyde atmosfæren og snuse til udbud og kultur på egen hånd.

Sightseeing i Eus, typisk eksempel på ”en hængende landsby” og den by i Frankrig med flest solskinstimer per år. Kirken er normalt åben fra kl. 15, og er et besøg værd, dels fordi den er bygget af byens kvinder, dels pga. de typiske katalanske kors, der hænger i kirken.

Dag 5 Prats Balaguer, murmeldyr, gribbe og termisk bad

Afsted på en hel dags vandring i hyrdernes fodspor i det øde landskab over Prats Balaguer, med chance for at se gribbe, ørne og murmeldyr. Afslutning i termisk bad. Fokus på opmærksomhed og synssansen.

Distance 11KM
Højdemeter 350M
Dag 6 Morgenvandring på købmandsruten fra Olette til Evol og Qigong

Vandring fra Olette til Evol af samme vej, som købmændene brugte. Evol er endnu en af ”Frankrigs smukkeste byer” med karakteristiske smalle ”veje” mellem husene og sorte skiffertage. Stillevandring fra Evol tilbage til Olette. Fokus på lugtesansen.

Distance 6KM
Højdemeter 200M
Dag 7 Vi lader op - Højt til loftet, stilhed, 360 graders udsigt - bjerg qigong

Afsted til fods til En, der er en forladt landsby, med en skøn historie og et kapel fra 11-1200 tallet, som vi får et kig ind i. Udsigten er magisk og 360 grader. På turen op sættes kondition og vejrtrækning igen på prøve, men vi får også luft under vingerne. Vi fokuserer på at mærke os selv.

Dag 8 Hjemrejse

Afrejse fra Nyer tidligt om morgenen.

Ret til ændringer i programmet forbeholdes og kan ændres på dagen i forhold til vejret, ligesom afgang fra Barcelona til Nyer og ankomst til Barcelona fra Nyer, er afhængig af valgte flyafgange.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Prisen inkluderer
 • 7 nætter i delt dobbeltværelse, mulighed for tilkøb af enkeltværelse (1000kr) - tilmelder du dig alene, men i dobbeltværelse, må du påregne at betale gebyret for enkeltværelse, såfremt ingen andre tilmeldte vil dele værelse med dig.
 • Fuld pension (inklusiv 2 glas vin til middagen)
 • Transport til/fra Barcelona lufthavn på nærmere angivet tidspunkt
 • min. 1,5 timers qigong dagligt
 • Kildevand og kaffe, te ad libitum
 • Entre til udendørs termisk bad, Bain St. Thomas
 • 6 heldags- eller haldagsvandringer i nationalpark
 • Sengelinned og håndklæder
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Flyrejse til Barcelona
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Forplejning på ankomstdag (indtil middagen)
 • Lommepenge
Generelt om rejsen

Rejseledere på turen er:

 

Merethe Svahn Hansen - Vandreguide
Erfaren vandreguide og frankofil med eget hus i landsbyen Nyer, hvor vi bor og har gennem 10 år lyttet til de lokale og grundigt udforsket området. Merethe er noget af en” bjergged” og leder hvert år flere vandreferier og adskillige urtevandringer for FOF og Dansk vandrelaug og kan ikke få nok af naturen, derfor er hun altid på jagt efter spiselige urter, bær og svampe. Du kan læse mere om Merethe på www.lamenagerie.dk eller kontakte hende for yderligere information.

Transport / flyrejse

Flyrejsen er ikke inkluderet i rejsens pris.

Du kan finde flyforbindelse fra Danmark til Barcelona flere forskellige steder. Vi anbefaler, at du prøver momondo.dk eller t2t.dk

Hvis I selv arrangerer flyrejsen, anbefaler vi, at I venter med at købe flyrejsen til vi har bekræftet landarrangementet.

Mad og drikke

Morgenmaden spiser vi sammen i lejlighedernes fælleskøkken. Morgenmaden består af hjemmebragt brød fra bageren i Olette, ost, skinke, yoghurt, musli, frisk frugt og grønsager. Frokosten tager vi med op i bjergene. Det kan enten være en sandwich fra baren i Olette eller salat lavet i slottets køkken. Hver aften går vi på slottet og spiser. Der bliver serveret en catalansk 3-retters menu med vin til. Er du vegetar, bedes du venligst gøre opmærksom på dette, så sørger vi for det.

Bain St.Thomas - termisk bad

Pyrenees Orientales var allerede i oldtiden kendt for sine varme kilder og kursteder. Bains St. Thomas er et autentisk termisk bad, som lokale bjergbønder og pilgrimme har benyttet gennem tiderne. Badene ligger i et anlagt amfiteater i bunden af en dal med livgivende 38 grader varmt kildevand, med udsigt op mod de skovklædte bjerge.

Nyer

Nyer er en autenstisk fransk/catalansk bjerglandsby i de franske Pyrenæer, der kan føres tilbage til romertiden. Byen, der ligger i 721 meters højde i bunden af en dal og ved floden Mantêt er et smørhul, hvor man med få skridt virkelig er tæt på flora og fauna, derfor har kommunen selv etableret et frivilligt naturreservat, for at tilgodese netop deres unikke natur fx sjældne orkideer, flagermus og sommerfugle. Derudover er Nyer en del af den regionale nationalpark, Pyrenées Catalanes, der endnu er relativt ukendt for vandreturisme og derfor stadig har den autensitet, som vandreglade og naturelskere sætter så høj. Livet leves fredeligt i pagt med naturen og med plads til alle.

Sværhedsgrad

Dagsturene som er beskrevet I programmet er grad 2. Da I er på egen hånd, bestemmer I selv hvor langt I vil gå hver dag og I kan vende om når I har lyst. Læs mere om vores graderingssystem her.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.  

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området omkring Nyer. Oplysningerne er fra yr.no.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND REJSE - VÆRDI 12.000kr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind 2 pladser på vores Surf, SUP & Yoga Retreat i Algarve i sommeren 2019.