Dykkercertifikat

Dykkercertifikat

Her kan du læse om dine muligheder, når du tager dykkercertifikat.

Det er muligt at tage dykkercertifikat på alle vores dykkerferier bortset fra liveaboards.
Dykkercertifikat

Bering Rejsers guide til dykkercertifikat

 

Går du og overvejer, at tage et dykkercertifikat, så kan du bruge denne guide til at få overblik over de forskellige muligheder. I denne guide gennemgår vi de tre største dykkersystemer og hvad forskellene er på dem, men du skal vide, at vi på vores rejser udelukkende bruger PADI-centre.

Når du har taget dit dykkercertifikat, er du uddannet til at dykke ned til 18 meters dybde hvor som helst i verden.

Det er vigtigt, at du er bevidst om, at dykkercertifikatet i sig selv blot er indgangen til verden under havet og du lærer de basale færdigheder. Derefter kommer den virkelige læring, hvor det gælder om at få en masse dyk og derigennem en masse træning.

Et dykkerkursus tager typisk 3-5 dage og når det er bestået, kan du begynde at udforske den store verden under havet – og det bedste er, at du kan bruge dit dykkercertifikat overalt i hele verden og det er en dejlig måde, at få en masse uforglemmelige oplevelser. Du kan fx leje dykkerudstyr fra dykkercentre i hele verden og deltage i dykkerture. De fleste nyklækkede dykkere tager på dykkerferier, hvor de kan få nye oplevelser og få flere dyk i logbogen og de som ønsker at tage dykningen lidt mere alvorligt tager med på liveaboards.

Liveaboards er dykkerture, hvor man bor på en båd i en periode og dykker 3-4 gange om dagen i løbet af turen. Det er den sikre vej til fantastiske dykkeroplevelser.

Du kan tage dykkercertifikat på alle vores dykkerferier.

 

Hvem udbyder dykkercertifikater

 

PADI (Professional Association of Diving Instructors)

PADI blev grundlagt i USA i 1966 og er det største og mest anerkendte dykkercertificeringsbureau i verden. PADI har mere end 137.000 tilknyttede dykkerinstruktører og 6.600 dykkercentre og resorts. Du finder med andre ord PADI centre overalt i hele verden.
Hos Bering Rejser bruger vi udelukkende PADI-centre og alle medarbejdere er PADI-dykkere.

Læs om PADIs historie her

 

SSI (Scuba School International)

SSI er verdens næstmest populære dykkercertificeringsbureau og blev også grundlagt i USA i 1970.  SSI har mere end 2.800 tilknyttede dykkercentre verden over.

Læs mere om SSI’s historie her

 

CMAS (World Confederation of Underwater Activities)

CMAS er paraplyorganisationen for dykkerorganisationer. CMAS har mere end 130 dykkerforbund under sig.

En vigtig forskel på CMAS og de andre kurser er, at det tager væsentlig længere tid at gennemføre kurset. Hvor PADI og SSI typisk tager 3-5 dage, så tager CMAS flere måneder at gennemføre.

Læs om CMAS her

 

PADI – Open Water Diver (Dykkercertifikat)

Da vi udelukkende burger PADI-centre på vores rejser vil vi nøjes med at beskrive, hvad der indgår i et PADI kursus. Det er også det mest brugte i verden og derfor vil du generelt have lettest ved at finde PADI-kurser, når du rejser.

PADI Open Water Diver består af tre elementer:

 1. Teori – (5 moduler og eksamen) Denne del kan både klares hjemmefra med et E-learningkursus (koster altid ekstra) eller du kan blive undervist lokalt ud fra PADI manualen. Vi anbefaler E-learningkurset, da det er meget pædagogisk og det er lækkert at kunne klare al teorien hjemmefra, så man kan bruge ferien på det sjove – at dykke.
 2. Confined Water – (5 moduler fx I en pool) Her lærer du de helt basale færdigheder, som du skal bruge når du dykker. Nogle steder arrangeres Confined Water delen også i havet, men på sikre steder.
 3. Open Water – (4 dyk i havet) Nu starter det sjove og du får dine første rigtige dyk i havet.

Når vi skriver, at et PADI kursus kan gennemføres på 3-5 dage, så afhænger det af, hvor intensivt du vil gøre det. Det normale er, at det tager fem dage at gennemføre et PADI Open Water Kursus.

 • 2 dages teori (med mindre du har lavet dette hjemmefra)
 • 1 dag Confined Water
 • 2 dage med Open Water dyk (2 dyk pr. dag)

 

En video fra PADI som beskriver Open Water Kurset

 

Hvad skal du kunne for at tage dykkercertifikat?

 • Du skal være fyldt 12 år (børn mellem 10 og 15 år kan kun tage PADI Junior Open Water certifikat. Er børn under 15 år skal en forælder deltage – Juniorcertifikatet opgraderes automatisk til et voksencertifikat, når barnet fylder 15 år).
 • Du skal have et almindeligt godt helbred og have udfyldt PADI Medical Statement. Denne kan downloades her
 • Reglen er, at kan du svare ja til noget på side et, så skal du til lægen og have hende/ham til at udfylde og underskrive side to.
 • Du skal kunne svømme 200m (eller 300m med finner og snorkel). Det er ikke på tid.
 • Du skal kunne flyde eller træde vande i 10 minutter

 

Lav det kedelige hjemmefra

Hvis du synes, at det er kedeligt, at skulle lave teori og confined water dyk på din ferie, så kan du tage Open Water Diver Referral, hvor du tager Teori og Confined Water hjemmefra og så færdiggør du kurset med de Open Water dyk på din rejse.

Kontakt os, hvis du vil vide mere om denne mulighed.

 

Rabat på udstyr

Når du køber en dykkerferie hos Bering Rejser, får du 10% rabat på køb af dykkerudstyr hos nogle af Danmarks bedste dykkerbutikker.


Rejser

Dykkerferie i Hurghada, 1 uge

Det er fantastisk at dykke i Det Røde Hav og alle dykkere burde opleve det mindst een gang. På denne tur har du chancen. Du bor på 5-stjernet hotel ved stranden, får en masse dyk og så er der ovenikøbet All Inclusive på hotellet.

Pr. person
8 dage / 7 nætter
fra 3.996,-
Mar.
Apr.
Maj
Jun.
Jul.
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Dec.
Jan.
Feb.

Dykkerrundrejse - Hurghada, Safaga og Marsa Alam, 1 uge

Denne tur inkluderer fantastiske dyk ved Hurghada, Safaga og Marsa Alam. I bor på 5-stjernede hoteller på hele turen.

Pr. person
8 dage / 7 nætter
fra 6.296,-
Mar.
Apr.
Maj
Jun.
Jul.
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Dec.
Jan.
Feb.

Liveaboard i Egypten - 'Simply the best'

Denne liveaboard starter i Hurghada og går derfra sydpå. I løbet af turen dykker vi ved berømte steder som fx Brothers, Daedalus og Elphinstone.

Pr. person
4 dage / 3 nætter
fra 11.998,-
Mar.
Apr.
Maj
Jun.
Jul.
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Dec.
Jan.
Feb.

Dykkerferie i Sharm El Sheikh

I havet omkring Sharm El Sheikh kan du opleve dykning i verdensklasse ved berømte spots, som fx Thistlegorm og Ras Mohamed. Du bor på 5-stjernet hotel, får en masse dyk og så er der ovenikøbet All Inclusive på hotellet.

Pr. person
8 dage / 7 nætter
fra 4.046,-
Mar.
Apr.
Maj
Jun.
Jul.
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Dec.
Jan.
Feb.

Dykkerferie på Kalymnos, 1 uge

Denne rejse byder på noget af det bedste dykning i Grækenland. Vi inkluderer 4-10 guidede dyk, en lækker græsk ø og en dejlig atmosfære.

Pr. person
8 dage / 7 nætter
fra 3.088,-
Mar.
Apr.
Maj
Jun.
Jul.
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Dec.
Jan.
Feb.

Dykkerferie i Puerto Galera, 11 dage

En fantastisk dykkerferie til Filippinerne. Dykkercentret er blev for år tilbage stiftet af nogle danskere og I finder mere end 35 dykkersites indenfor ti minutter fra resortet.

Pr. person
11 dage / 10 nætter
fra 6.988,-
Mar.
Apr.
Maj
Jun.
Jul.
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Dec.
Jan.
Feb.

Dykkerferie i Hurghada, 2 uger

Tag til Egypten og nyd to dejlige uger med dykning i det fantastiske Røde Hav. I bor på 5-stjernet hotel med All Inclusive og skal bare fokusere på at nyde livet og dykke en hel masse.

Pr. person
15 dage / 14 nætter
fra 5.798,-
Mar.
Apr.
Maj
Jun.
Jul.
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Dec.
Jan.
Feb.

Eventyr på Nilen og Hurghada, 1 uge

Denne rejse kombinerer de bedste ting i Egypten. I kommer til at opleve dykning i Det Røde Hav, Nilkrydstogt med besøg ved de store seværdigheder og afslapning i Hurghada på 5-stjernet hotel.

Pr. person
8 dage / 7 nætter
fra 5.948,-
Mar.
Apr.
Maj
Jun.
Jul.
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Dec.
Jan.
Feb.

Det bedste af Jordan, 11 dage

Aqababugten i Jordan byder på utallige dive-spots, som er ud over det sædvanlige. På denne tur vil du i løbet af en uge opleve de bedste steder. Alle dyk foregår med lokal dykkerguide og alle dyk er fra båd. Udover dykningen oplever I både Petra og…

Pr. person
11 dage / 10 nætter
fra 9.798,-
Mar.
Apr.
Maj
Jun.
Jul.
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Dec.
Jan.
Feb.
Nyhedsbrev

VIND REJSEGAVEKORT PÅ 3.000,-

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind rejsegavekort.