10 tips til surfingferien

Surfing er i sig selv utroligt let at gå til, så når du tager på surfingferie behøver du ofte ikke medbringe noget særligt, udover badetøj og grej til stranden. Vi har alligevel lavet denne liste over 10 ting, du kan/bør huske, når du tager på surfingferie.

1.    Pak til en strandferie

Selvom det er normalt ikke at have tøj på under våddragten, så er det stadig en god ide at have noget tøj til stranden, som du kan have på, når du ikke er i våddragten. Derudover skal du naturligvis huske solcreme, solbriller, et strandhåndklæde og gerne en hat.

2.    Husk at være klar, når bilerne kører ud

Eftersom de fleste surf camps kører ud og finder dagens bølger, betyder det, at du misser en hel dag, hvis du kommer for sent. Hvis du vil med, så sørg for at være klar i god tid.

3.    Husk at deltage

En surfingferie er næsten altid en social oplevelse. Indstil dig på, at du kommer til at møde en masse mennesker og vær åben overfor de andre. På den måde får du en langt bedre ferie. En af de bedste ting, (synes vi), er det fælleskab, du lynhurtigt bliver en del af. Dette betyder naturligvis ikke, at du skal være omgivet af mennesker hele tiden.

4.    Solcreme på fødderne

Et af de steder, hvor surfere oftest bliver skoldet er på fodryggen. Dette gælder naturligvis kun, hvis du har våddragt på med bare fødder. Husk at smøre fodryggen ind i solcreme.

5.    ”The Pop Up”

Hvis du er begynder, vil du sandsynligvis bruge det meste af den første uge på at øve The Pop Up. Det er akten, hvor du rejser dig fra at ligge på brættet til stående stilling. Når du mestrer The Pop Up åbner en hel ny verden indenfor surfing, så det er en god idé at lytte efter, når instruktøren forklarer det og øv dig til du kan det. Hvis du bliver i tvivl om, hvordan det var, så spørg igen.

6.    Vær ærlig omkring din våddragt-størrelse

Dette hænger sammen med The Pop Up. Hvis du er kommet i en for lille våddragt mister du meget af din smidighed. Det gør det meget sværere at komme op at stå, imens du holder balancen. Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du skal bruge, så spørg. Det er vigtigt.

7.    Hav realistiske forventninger

Surfing er svært og det er normalt, at det tager 1-2 uger før man kommer ordenligt op at stå på brættet. Lad være med at lade det gå dig på, hvis du ikke surfer som en professionel efter de første par dage. Surfing er i høj grad ”learning by doing” og vi lover dig, at det er indsatsen værd den dag, du surfer din første store bølge. Det glemmer du aldrig!

8.    Hold dig ikke tilbage

Hvis du er på surfingferie for at lære at surfe, så skal du huske at surfinginstruktørerne er der for at hjælpe dig. Det er meningen, at du skal spørge dem til råds. Der er intet spørgsmål, som er for dumt og det ville være en katastrofe, hvis du ikke tør spørge om et eller andet, som måske netop var den lille ting, som fik det hele til at klikke for dig. Så hold dig ikke tilbage.

9.    Hvis du har surfet før – vær ærlig omkring dit niveau

Hvis du overvurderer dig selv og tager for store udfordringer kan det i virkeligheden holde dig tilbage. Se fx denne side: http://www.iambands.com/, hvor du kan bruge farverne til lynhurtigt at formidle dit surfniveau til et surf-center.

10.    Safety first

Alle instruktører er uddannede livreddere. Hvis de siger, at det ikke er sikkert at gå i vandet. Så er det bedst at lytte til dem.

Se alle vores rejser med surfing

Friluftsland
Rejsegarantifonden
Adventure Travel Trade
 
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt os

Vi er til rådighed alle hverdage fra kl. 09 - 16

Tlf. +45 71 99 65 50

Eller skriv til os på:

[email protected]

Tryghed på rejsen

Berings Tryghedspakke

Følg os

 

;

×Modtag vores Nyhedsbrev

Vi sender nyheder om rejser, konkurrencer og gode tips

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 65 50
Mail: [email protected]

Se åbningtider